m y f a m i l y

m y   f a m i l y

Saturday, April 2, 2011

Ikan terbakar dijadikan santapan

Malam semalam kami ke Prima Sri Gombak makan ikan bakar di Restoran Ikan Bakar Sekinchan. Macam-macam ikan yang dibuat bakar. Tapi kami datang dah agak lambat maka yang tinggal cuma beberapa jenis ikan je termasuklah cencaru, kembung, terubuk, siakap, ikan ayam, ikan cermin, ikan bawal, ketam dan lala. Bila aku interview pengurus kedai berkenaan jenis ikan yang dibakar dan disajikan kepada pengunjung, inilah jawapan beliau:

"Kami jual segala jenis ikan yang wujud di muka buni ini termasuklah ikan buntal, ikan jerung dan ikan paus. Tapi kami tak jual 'anak ikan', ya. Dan yang paling laris dalam pasaran adalah ikan bilis bakar sebab ianya senang dimakan dalam jumlah yang banyak."

Rasa ramuannya memang sangat sedap. Tapi kalau order masa tengah lapar tentu lagi sedap. Dan seperti dijangka, malam tu memang ramai sungguh orang ramai yang bertandang ke restoran berkenaan.

No comments:

Post a Comment