m y f a m i l y

m y   f a m i l y

Monday, July 3, 2017

Lagu raya eksklusif keluarga 2017: Komposer-Wanie

Bahagian 3

Lagu terakhir yang dirakamkan adalah lagu Eidulfitri, lagu dan lirik ciptaan Wanie. Satu-satunya lagu raya bahasa Inggeris. Memang rare-lah kan? Mula-mula kau dengar lagu raw dari Wanie, susah jugak nak faham melodi dia. Bila dengar banyak-banyak kali barulah aku faham. Lalu aku bagi instruction kat Syahmie suruh pelbagaikan music arrangement dia  pasal melodi dia pada dasarnya agak sama dari mula sampai habis. Syahmie telah berjaya buat arrangement muzik dengan sangat baik. In fact aku rasa yang terbaik di antara ketiga-tiga lagu.

Gabungan abang dan adik.
Dengarkanlah lagu Raya bahasa Inggeris - Eidulfitri   (klik link ini):

video

Lagu: EIDULFITRI
Nyanyian: Syahmie
Ciptaan: Wanie
Lirik: Wanie
Susunan muzik: Syahmie
Video: Wanie

The birds were chirping beautifully that morning
The skies were very bright and filled with joy
The time has come to finally celebrate
A special event filled with joy

It's time to say
Happy Eidul Fitri
It's time to say
Sorry for my mistakes
It's time to let
Happiness to be spread
Throughout the world (2x)

Eidul Fitri
Filled with joy
Eidul Fitri
Comes once a year
Eidul Fitri
Let's spread the word
Eidul Fitri(2x)

Everyone was looking so beautiful
All family members gathered around
Raise your hands and ask for forgiveness
There's happiness to be found

It's time to say
Happy Eidul Fitri
It's time to say
Sorry for my mistakes
It's time to let
Happiness to be spread
Throughout the world (2x)

Eidul Fitri
Filled with joy
Eidul Fitri
comes once a year
Eidul Fitri
Let's spread the word
Eidul Fitri(2x)

No comments:

Post a Comment