m y f a m i l y

m y   f a m i l y

Tuesday, February 27, 2018

Neuformation di Avillion PD: Selamat tinggal Avillion

Bahagian 13 (Akhir)

Aku, isteri dan anak-anak sudah puas bermain pasir. Peluang yang jarang-jarang kami perolehi. Sekarang giliran kolam renang pulak. Sejurus wisel ditiup, kami terus berlari menuju swimming pool yang kelihatan kebiruan airnya. Preeeeeeeeeiiiittttt!!! Amier, Sabriena dan isteriku melompat masuk ke dalam air. Splashhhh!!! Syahmie dan Wanie kekal di darat mengawasi barang-barang serta adik-adik yang ada di dalam air. Isteriku memantau Sabriena yang masih tak berapa pandai berenang.

Memandangkan waktu agak suntuk, aku terpaksa bergegas ke bilik hotel. Perlu berkemas. Barang-barang perlu dimasukkan ke dalam beg. Kejap lagi dah nak balik. Aku bagi tau kat petugas di kaunter, nak mintak buat late check out. Dia cuma bagi stay lagi setengah jam aje. Maksudnya kami perlu keluar dari bilik hotel paling lewat jam 12.30 tengah hari. Okay-lah tu.

Amier seronok dapat berenang kali kedua.
Tadi air masin. Sekarang air tawar pulak.
Isteriku memantau pergerakan anak-anak.
Sabriena pun seronok jugak dapat main air.
Berenang-renang dengan pelampung.
Sampai menangis-nangis tak nak balik.
Kanak-kanak yang lain turut bermain air.
Masa di hari pertama bersiar-siar di tepi marina.
Amier tunjuk kelibat burung helang merah.
Kat kawasan bot berlabuh inilah ikan-ikan duduk berselindung.
Bilik kami duduk - twin bedded.
Bilik air dan bilik mandi.
Kira-kira jam 12.00 tengah hari, seluruh keluargaku telah berada di dalam bilik. Memastikan semua barang persendirian telah dimasukkan ke dalam beg. Tiada barang yang tertinggal. Aku buat final check. Confirmed! Kesemua laci dan almari telah kujenguk. Lalu kami keluar dan beredar dari bilik ketika waktu hampir pukul 12.30 tengah hari.

Dalam perjalanan menuju ke kereta, kami terserempak pulak dengan sang harimau. Sempat Sabriena bergambar dengan harimau itu yang kelihatannya sebegitu jinak sekali. Untuk kenang-kenangan, aku mengambil gambar isteriku di tepi signage nama hotel Avillion Admiral Cove. Dan kami terus menaiki kereta menghala ke utara, dan secara spontan, isteriku mengajak kami untuk mampir (singgah) di Kota Lukut. Ikutilah kisah kami di Kota Lukut dalam blog yang akan datang!

T A M A T

Sabriena dan maskot harimau.
Tidak gentar dengan harimau yang mengiaw.
Wajah hadapan Avillion Admiral Cove.
Bergambar kenangan dengan landmark.
Singgah sejenak sebelum beredar.
Adios Avillion!

No comments:

Post a Comment